⭕️ جزئیات تولید «سابقه تحصیلی» برای کنکوریِها/ تکلیف «هنرستانیِها و فاقدینِ سابقه» طبق اعلامیه سازمان سنجش مشخص شد.
تحقیقات نشان میدهد که سطح و کیفیت آموزشی که دانشآموز دریافت میکند میتواند تأثیر بسزایی بر عملکرد آنها در آزمون ورودی دانشگاه داشته باشد.
دانشآموزانی که در مدارسی با استانداردهای علمی بالاتر و دروس دقیقتر تحصیل میکنند، عموماً برای آزمونهای پذیرش دانشگاه آمادگی بیشتری دارند. یک پایه محکم در دروسی مانند ریاضیات، علوم و انگلیسی نیز می تواند به دانش آموزان در این امتحانات مزیت بدهد.
علاوه بر این، دانشآموزانی که به منابع آمادهسازی آزمون مؤثر، مانند آزمونهای تمرینی و تدریس خصوصی دسترسی دارند، ممکن است در آزمونهای ورودی دانشگاه عملکرد بهتری داشته باشند. البته ذکر این نکته ضروری است که آزمون ورودی دانشگاه تنها یکی از عواملی است که در فرآیند پذیرش در نظر گرفته می شود. دانشگاهها همچنین جنبههای دیگر سابقه تحصیلی، فعالیتهای غیرعادی و ویژگیهای شخصی دانشجو را هنگام تصمیمگیری برای پذیرش ارزیابی میکنند.
محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش:
🔹در خردادماه که دانشآموزان امتحان نهایی میدهند، سابقه تحصیلی برایشان تولید میشود.
🔹در آزمون دی، رتبهای برای داوطلب تعیین نمیشود، بلکه نمره و تراز در آزمون مشخص میشود. یک نوبت آزمون هم در تیرماه داریم و بعد از آزمون تیرماه، رتبه نهایی اعلام میشود.
🔹اگر فردی در هر دو نوبت شرکت کرده باشد، نمره بالاتر را برایش لحاظ میکنند و اگر تنها در یک نوبت شرکت کرده باشد، نمره همان آزمون را برایش درنظر میگیرند و دیگر تفاوتی ندارد که آزمون دی باشد یا تیرماه.
🔹هر کس فاقد سابقه است میتواند در قالب ترمیم معدل برای خودش ایجاد سابقه کند./ ایسنا
🔹 با توجه به تاثیر قطعی معدل دوره متوسطه باید تلاش کنین تا معدل خود را بالا ببریم.
🔴 آیا طرح سابقه تحصیلی برای دانش آموزان مفید خواهد بود؟
این طرح حتما سبب جدیت بیشتر دانش آموزان در تحصیل و مطالعه خواهد شد. البته باید جلوی سود جویان به خصوص در مدارس غیر انتفاعی مناطق ثروتمند گرفته شود تا حقوق دانش آموزان و داوطلبان کنکور ضایع نشود.