خانه / مشاوره / خلاصه نویسی

خلاصه نویسی

✳️ آموزش روش خلاصه نویسی دروس عمومی برای کنکور

نحوه خلاصه نویسی دروس کنکور با هم فرق داره. برای درس‌ های ادبیات و زبان فارسی، عربی و زبان انگلیسی و به طور کلی برای خلاصه نویسی دروس حفظی تر بهتره که خلاصه ‏ها رو به صورت درس به درس ننویسید بلکه به صورت مبحث به مبحث و موضوعی بنویسید. برای یادگیری و تسلط کافی روی لغات هم از جعبه‌ی لایتنر یا به یاد استفاده کنید. قواعد و دستور، فرمول‏ های کلی زمان ‏ها و موارد دیگه رو حداکثر در چند برگه خلاصه کنید. در مورد سوالات متن و جای خالی و بخش آرایه‏ های ادبی درس ادبیات فارسی، تمرین و تست‌زنی بیشار میتونه راه مناسبی برای تقویت این مباحث باشه.

✳️ روش خلاصه نویسی دروس اختصاصی برای کنکور

در روش خلاصه‌نویسی درس‌های اختصاصی محاسباتی مثل ریاضی، فیزیک و بعضی بخش های شیمی، فرمول‏های مهم و کاربردی رو  یادداشت کنید و زیر هر فرمول مهم یا چند فرمولی که با هم ارتباط دارن یک یا دو تست مهم و جامع ترجیحا از تست های کنکور سراسری رو یادداشت کنید. بهتره که  فرمول ها رو دسته بندی کنید و منظم بنویسید تا حفظ کردن و یادآوری فرمول ها براتون راحت تر بشه. برای مباحث حفظی شیمی، مطالب رو داخل کتاب علامت بزنید. در ضمن می‏تونید از فلش‌ کارت ‏ها هم برای مرور سریع استفاده کنید. مباحث مشترک درسی پایه های مختلف رو باید در ارتباط با هم خلاصه‌نویسی کنید .

💢 این خلاصه نویسی که گفتیم، میدونید حکم چی رو داره؟حکم آب رو برای یه کنکوری داره که وقتی نباشه،مجبوری تشنه سر کنی؛ پس خواهشاً خلاصه نویسی کنید تا وقتی میخواهید برای آزمون آماده بشید،در کمترین زمان و راحت ترین روش بتونید مطالب کلیدی رو مرور کنید.

💢 روش های کاربردی خلاصه نویسی رو به تدریج میگیم.

۱- تغییر لحن

یکی از معروفترین و پرکاربردترین روش های خلاصه نویسی که بسیاری از افراد از آن استفاده می کنند، تغییر لحن متن مورد نظر است. بارها برای ما پیش آمده که مطلبی را بارها و بارها مطالعه کرده ایم و آنرا یاد نگرفتیم. اما وقتی یکی از دوستان یا همکلاسی هایمان آنرا به زبان خودش برای ما بیان کرده، به راحتی آن را یاد گرفته ایم. این اتفاق در خلاصه نویسی هم می تواند بیفتد. شما کافیست لحن نوشته را به لحنی تغییر دهید که احساس می کنید آنرا ساده تر و بهتر یاد می گیرید. این کار حتی در بخاطر سپردن و به خصوص بیاد آوردن مطالب هم بما کمک میکند. وقتی مطلبی را به زبان خودمان بخوانیم مسلما حفظ کردن و یادآوری آن برای ما ساده تر خواهد بود.

۲- استفاده از کلمات هم معنی

ممکن است برخی از ما در هنگام مطالعه به یکسری کلمات برخورد کنیم که نتوانیم آنها را به راحتی یاد بگیریم یا به خاطر بسپاریم. در این مواقع ما به شما پیشنهاد  می کنیم که از دیگر کلمات هم معنی با آنها استفاده کنید. سعی کنید کلماتی را انتخاب کنید که بیاد سپردن و بخاطر آوردن آنها برای شما مشکل نباشد و در این امر به مشکل نخورید.

۳- در نظر گرفتن کلمات و نکات اصلی

بارها از اهمیت و تاثیر کلمات کلیدی صحبت کرده ایم. کلمات کلیدی نقش  بسیار مهمی را در خلاصه نویسی ایفا می کنند و تاکید کردن بر روی آنها بسیار اهمیت دارد. یکی از کارهایی که در هنگام خلاصه نویسی باید انجام دهیم این است که به دنبال کلمات کلیدی و نکات اصلی در متن اصلی باشیم. فراموش نکنید که خلاصه نویسی نسخه کوتاه تری از متن اصلی است و باید نکات مهم آنرا بیان کند. پیدا کردن کلمات کلیدی همچنین به ما در رسم نقشه‌های ذهنی نیز کمک خواهد کرد. چرا که در نقشه‌کشی ذهنی ما به جای بیان کل مطالب، صرفا با نکات مهم و کلیدی آن‌ها سروکار داریم.
۴- غافل نشدن از جذابیت تصویری

بارها توضیح داده‌ایم که حافظه ما در به خاطر سپردن تصاویر بسیار بهتر از متن عمل می‌کند. برای اینکه بتوانید خلاصه نویسی جذابتری داشته باشید، بهتر است که حتما از عناصر بصری هم در آن استفاده کنید. برای مثال استفاده از رنگ‌ها، علاوه بر جلوگیری از خستگی ذهن، یادگیری و یادآوری را برای شما لذتبخش تر خواهد کرد. همچنین اگر خلاصه‌نویسی شما از شکل خاصی پیروی کند، به خاطر سپردن آن برای حافظه دیداری ما ساده‌تر خواهد بود. در واقع یکی از دلایل برتری نقشه‌کشی ذهنی بر سایر تکنیک‌های گفته شده هم همین موضوع است. نقشه‌های ذهنی به دلیل شکل ظاهری و همچنین استفاده از رنگ‌های مختلف در رسم آن‌ها، به ما کمک می‌کنند تا مطالب را به شکل عمیق‌تری به ذهن و حافظه خود بسپاریم.

این روش یکی از ساده‌ترین راه ها برای خلاصه نویسی است. تقریبا همه افراد می‌توانند با استفاده از این روش به خوبی خلاصه نویسی کنند. اما سرفصل نویسی چیست؟ در روش سرفصل نویسی شما ابتدا باید ۴ تا ۵ مورد از مهمترین کلمات کلیدی مطلبی که در حال مطالعه آن هستید را پیدا کنید. سپس می‌بایست آن‌ها را مانند یک لیست یادداشت کنید. فراموش نکنید که زیر هر کلمه کلیدی چند خط جا بگذارید. چرا که در مرحله بعد قرار است زیر هر کدام از این کلمات کلیدی، چند کلمه یا عبارت مرتبط به آن‌‌ها را نیز بنویسید. این روش بیشتر به درد مواقعی می‌خورد که شما قصد دارید مطالب را به صورت کلی خلاصه نویسی کنید.

خلاصه نویسی

درباره ادمین زبان انگلیسی

بیست و یک سال سابقه آموزشی, تالیف بیش از 28 عنوان کتاب رسمی و نوشتن 200 مقاله زبان انگلیسی سطوح مختلف.

حتما ببینید

خیال پردازی هنگام مطالعه کردن

یکی از مشکلات دوران تحصیل یا آزمون ها برای دانش جویان یا دانش آموزان خیال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

youtube logo 2
صفحه یوتوب ما را دنبال کنید.
error: Content is protected !!